lauantai 21. toukokuuta 2011

Pieni krapulaopas

Joku fiksu voisi väläyttää, että paras tapa välttää krapulaa on olla juomatta. Mutta se nyt olisi lähes yhtä hirveää jeesustelua kuin Wallinin kommentit maailmanmestaruuden juhlinnasta. Alkoholi nyt vain sattuu kuulumaan suomalaiseen kulttuuriin kuin nenä päähän.

Ja aluksi vielä todettakoon, että Virpin ja Pirjon eilinen ilta oli pieni failure. DJ Orkidea jäi kokonaan näkemättä, kun kisakunto alkoi pettää jo yhden jälkeen. Pirjo kävi jopa ensimmäistä kertaa täysi-ikäisenä moikkaamassa vanhaa tuttuaan wc-ankkaa heti kotiin päästyään.

Aamulla eteisen lattialta löytyi illan kengät ja hiuskoriste



Mutta nyt asiaan. Tässä kolme vinkkiä, joiden avulla voit välttää darran:

1. Juo vettä
Tämän pitäisi olla kaikille itsestäänselvä asia, mutta jostain syystä horjuttuasi baarista kotiin, unohdat yleensä veden lipittämisen ja siirryt suoraan untenmaille.


2. Grillille
Jos grilliruoka ei innosta, käy pizzalla. Tai varaa kotiisi valmiiksi jotain syömistä, joka on helppo vetäistä naamariin baari-illan jälkeen.

3. Poista ne meikit...
... jos et halua näyttää aamulla ihmishirviöltä. Kamalin tunne ikinä, kun herää meikit naamalla järkyttävän darran iskiessä. Tai jos meikkien poistaminen baari-illan päätteeksi tuntuu ihan ylivoimaiselta, niin käytä nyt hyvä ihminen edes mineraalipuuteria, muuten voit olla varma, että naamasi on aamulla kukkiva katastrofi.

Jos jostain syystä nämä krapulanvälttämiskeinot eivät toimi ja darra iskee, tässä pari selviytymis vinkkiä:

1. Energiajuoma
Vaikka et yleensä näitä käyttäisi, kannattaa varata muutama krapula-aamun piristykseksi. Helpottaa kummasti.

2. Appelsiinit
Tai ylipäänsä mitkä vain hedelmät. Jotain on syötävä ja raikkaat hedelmät virkistävät oloa enemmän kuin roskaruoka. Mutta jos mielesi tekee krapulassa Hese-mättöä tai muuta epäterveellistä, syö ihmeessä. Turha kärvistellä muutenkin kamalan kärsimyksen keskellä.

3. Au naturel
Näytät joka tapauksessa krapulassa kauhealta ja meikki yleensä vain pahentaa asiaa. Jotain virkistävää geeliä tai kosteusvoidetta kannattaa kuitenkin käyttää reippaasti. Ja silmänympärysvoide on myös nuorten ykkösfrendi juhlintaa seuraavana päivänä.

4. Hyvä seura
Krapulan paras kaveri on morkkis. Morkkis yleensä seuraa krapulaa, vaikka sille ei olisi antanut mitään syytä ilmestyä seuraksi. Paras tapa välttää morkkikset, on viettää krapula aamu hyvien kavereiden seurassa, mielellään juuri niiden, joiden kanssa olit ulkona edellisenä iltana. Kun illan tapahtumille saa nauraa porukassa, ne eivät yleensä jää kummittelemaan morkkiksena.

5. Mamman kotiruoka
Jos vain mahdollista, siirry pahimman krapulavaiheen jälkeen äidin hellään huomaan. Äidit ovat aina tyytyväisiä lapsensa vierailusta (krapulasta huolimatta), joten siinä vaiheessa kun ruoka alkaa taas maistua, mamman pöperöt ovat ihan ykkösjuttu. Kannattaa ennakoida, ja ilmoittaa vierailustaan jo etukäteen pari päivää aikaisemmin, niin äiti osaa varautua ja tehdä ruoat jo valmiiksi.

4 kommenttia:

  1. Tuhkimo-krapula:

    Saavut kotiin ilman toista kenkää, ja pari päivää myöhemmin joku urpo alkaa soitella perääsi.

    VastaaPoista
  2. "Pirjo kävi jopa ensimmäistä kertaa täysi-ikäisenä moikkaamassa vanhaa tuttuaan wc-ankkaa heti kotiin päästyään."
    Niinpä niin. Kiinnostaisi kuulla neitien krapulavinkit vähän vanhemmalla iällä, kun "mullon huono olo" -darrat vaihtuu paniikinsekaisiin pelkotilakrapuloihin, joissa tunnelinpäässä ei todellakaan näy valoa.

    "Syö appelsiinia" -vinkin tilalla haluaisin mieluummin kuulla miten voin krapulapäissäni käydä vaikkapa kaupassa tai muussa paikassa missä on muita ihmisiä ja kovia ääniä.

    VastaaPoista
  3. joo lähinnä haluaisin ohjeita siihen miten liskojen yö torjutaan? ei ihan lähde kyllä appelsiinilla, yhdyn täysin sepadamuksen kommenttiin:D

    VastaaPoista
  4. Liskojen saapumisen estäminen onkin jo vähän hankalampi juttu, mutta kyllä meiltä siihenkin vinkkejä löytyy. Ja tarinoita niistä pahimmista öistä, psykedeelisiä kokemuksia. Liskot, hyi.

    VastaaPoista