perjantai 26. elokuuta 2011

Pidetään ne ällät ilmas

Me ollaan Lahest. Ilman d:tä. Kyllä...

Lahti on tämmöinen "pieni" kaupunki Päijät-Hämeessä. Stadilaisille tämä on pohjoista. Mutta jos joku on koskaan katsonut tarkemmin Suomen karttaa, niin tietää, että Lahti on loppujen lopuksi aika eteläistä Suomea.

Vanha kansa sanoo, että Lahti on Suomen Chicago. Osittain tämä on totta, koska Lahessa voi päätyä vääriin piireihin. Mutta missäpä ei? Tervejärkinen ihminen pysyttelee kaukana hämäräporukoista, eli jos muutat Laheen, et automaattisesti alkoholisoidu tai ala käyttämään huumeita.

Lahden huonona puolena todettakoon, että täällä on todella pienet piirit. Eli täällä joutuu jonkun verran miettimään, mitä tekee ja sanoo. Paskapuheet on joko kestettävä tai niiden voi antaa mennä ohi korvien. Jos hankit leiman otsaasi, se myös pysyy siinä kuin tatuointi.

Ulkopaikkakuntalaiset sanovat, että Lahdessa on muihin kaupunkeihin verrattuna hyvin ylimielistä porukkaa. Osittain tämä on totta, koska faktahan on se, että joko olet piireissä tai sinua ei tunne kukaan. Pienet piirit ovat ahtaat piirit. Jos tutustut uuteen ihmiseen, voit olla varma, että teillä on ainakin 10 yhteistä Facebook-kaveria.


Mutta Lahti on ainakin aito kaupunki. Täällä ihmiset eivät luule olevansa parempia kuin oikeasti ovat. Eivätkä kaunistele tosiasioita. Toisin kuin Helsingissä. Stadilaisethan ovat mielestään muita parempia ihmisiä vain ja ainoastaan sen takia, että ovat syntyneet Helsingissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti